Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 626 чоловік

Участь у міжнародному дослідженні Pisa

Дата: 28 березня 2018 о 12:42, Оновлено 28 березня 2018 о 12:52
352 перегляда

У 2016 році Україна долучилася до участі в Програмі міжнародного оцінювання учнів – PISA. Це дослідження має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу шляхом вимірювання читацьких, математичних і природничо-наукових компетентностей 15-річних підлітків з різних країн і вивчення факторів, що впливають на їхнє успішне навчання. . А цього року, у квітні-травні, буде проходити основний етап дослідження, у якому візьмуть участь 15-річні підлітки з 251 закладу освіти з усіх куточків нашої держави. Серед цих закладів є наш НВК. За попередніми даними в тестуванні братимуть участь учні 2002 року народження протягом 24-26 квітня.

Шановні батьки!

  • 2016 році Україна долучилася до участі в Програмі міжнародного оцінювання учнів – PISA. Це дослідження має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу шляхом вимірювання читацьких, математичних і природничо-наукових компетентностей 15-річних підлітків з різних країн і вивчення факторів, що впливають на їхнє успішне навчання.

Упродовж 2016-2017 років Український центр оцінювання якості освіти, на який покладено підготовку й проведення цього дослідження в Україні, провів велику роботу з підготовки й апробації матеріалів дослідження, навчання персоналу для його проведення, інформування освітян і громадськості стосовно специфіки PISA та важливості її результатів для нашої держави. А цього року, у квітні-травні, буде проходити основний етап дослідження, у якому візьмуть участь 15-річні підлітки з 251 закладу освіти з усіх куточків нашої держави.

Хочемо повідомити Вам, що Ваші син та/або донька потрапили до вибірки тих, хто братиме участь у цьогорічному дослідженні. Вони проходитимуть тестування разом із деякими іншими своїми однокласниками у своєму закладі освіти. Включення саме цих учнів до вибірки стало результатом комп’ютерного рандомізованого (випадкового) відбору з усією сукупності 15-річних учнів України. Під час відбору учасників комп’ютерна система враховувала тип населеного пункту, де знаходиться заклад освіти, тип закладу освіти, кількість учнів у закладі освіти та стать майбутніх учасників дослідження. Таким чином, потрапляння Ваших сина та/або доньки до вибірки є свідченням того, що саме такий учень / учениця потрібний/а для того, щоб уся сукупність 15-річних підлітків України була представлена в дослідженні рівномірно за типами населених пунктів, типами й розмірами закладів освіти, статтю. Разом із Вашими сином та/або донькою до вибірки потрапили ще майже 6500 учнів / учениць з усіх регіонів нашої держави. Саме ці 6500 учнів / учениць будуть представляти всіх українських 15-річних підлітків (а це приблизно 300 000 осіб!).

Сподіваємося, що для Вас і Ваших сина та/або доньки це велика честь – представляти всіх українських 15-річних підлітків на рівні міжнародного дослідження. Водночас хочемо звернути Вашу увагу на те, що участь у цьому дослідженні – це ще й велика відповідальність, адже від того, наскільки серйозно й відповідально Ваші син та/або донька поставляться до виконання завдань тесту й заповнення анкети, які їм буде запропоновано в день тестування в школі, залежатиме те, наскільки точні й об’єктивні дані будуть отримані за підсумками дослідження, а отже, те, наскільки корисними стануть ці дані для вітчизняних освітян у їхньому прагненні підвищити якість середньої освіти.

З огляду на це звертаємося до Вас із проханням ознайомитися зі специфікою дослідження PISA, поспілкувавшись із керівництвом закладу освіти, який відвідують Ваші син та/або донька, або звернувшись до інформаційних матеріалів про дослідження на сайті PISA в Україні за посиланням: pisa.testportal.gov.ua. Це допоможе Вам зрозуміти цілі й завдання PISA та цінність цього дослідження для покращення освіти в Україні. Водночас закликаємо Вас поспілкуватися зі своїми сином та/або донькою й обговорити з ним / нею важливість відповідального ставлення до участі в дослідженні, мотивувати його / її до виконання всіх завдань у тесті, які зможе, і надання відповідей на всі питання анкети.

Повідомляємо Вам, що результати тестування й анкетування Ваших сина та/або доньки будуть анонімними: до них не матиме доступу ніхто в закладі освіти або в органах управління освітою. Результати тестування й анкетування оброблятиме комп’ютер.

Ми дуже цінуємо те, що Ваш син та/або донька стали учасниками дослідження! Це допоможе нам з’ясувати об’єктивний стан вітчизняної середньої освіти й дасть змогу в подальшому визначити можливості підвищення її якості. Спільними зусиллями ми зробимо нашу освіту цікавою, якісною й конкурентноздатною!

національний координатор PISA-2018 в Україні Тетяна Вакуленко

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.