Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 626 чоловік

Волонтер у Лисянському НВК

Дата: 2 квітня 2018 о 12:44
522 перегляда

ІІ тиждень.

      На вихідних (03.03 та 04.03.) та в понеділок Шенгчі вирішила відвідати  Київ  та його визначні місця. Наша столиця надзвичайно  вразила волонтерку . По приїзді дівчина розповіла, що Київ – надзвичайно красиве місто з багатьма культурними пам’ятками  та цікавою історією. Шенгчі дуже любить мистецтво, тому вона відвідала різноманітні мистецькі виставки, художні галереї та музеї. Волонтерка була в захопленні від наших неперевершених витворів мистецтва, краси міста, гостинності та доброзичливості киян.

      Повернувшись в Лисянку, Шенгчі  активно взяла участь  у підготовці святкової програми до  8 Березня разом із нашими випускниками.  Концертна програма мала назву «Весняний квартал», і тому студентці запропонували бути гостем кварталу, на що вона люб’язно погодилась. Шенгчі вирішила співати  китайською мовою. Ці дні були дуже насичені  для дівчини. Протягом дня вона відвідувала уроки, спілкувалась з учнями, відповідала на численні запитання, знайомилась з нашою країною ( виступи учнів), а після уроків вона тренувалась із випускниками. У середу (7 березня) – був її дебют. Чудові вокальні дані, лірична мелодія, китайська пісня, невимушеність та професіоналізм зачарували учительську аудиторію. Її виступ супроводжувався бурхливими  оплесками та доброзичливими усмішками глядачів. Після концерту хлопці 11 класу вітали дівчат, в тому числі і Шенгчі, подарувавши їй солодощі. Під час розмови наші випускники запропонували Шенгчі продовжити спілкування в кафе. У невимушеній дружній обстановці учні вільно спілкувались англійською мовою, розповідаючи про себе та більше дізнаючись про  Шенгчі. Святкова атмосфера, море позитивних емоцій, смачна українська кухня та танці зробили цей вечір незабутнім для Шенгчі та наших одинадцятикласників.

      Четвер (8 Березня) Шенгчі провела у своїй новій сім’ї.  Дівчина розповіла, що вони знають про свято 8 Березня,  але ніколи його не святкують і не отримують подарунки, не збираються сім’ями. У цей  день привітати маму- господиню, Бахрієву Лілію Віталіївну, прибула вся її  численна та дружня родина. Перебування в тісному  родинному колі, приємні хвилини спілкування, невимушена та дружня  атмосфера, вишукана українсько- таджицька кухня, родинне тепло та гостинність розчулили та зворушили Шенгчі до сліз. Вона зізналась, що, мандруючи багатьма країнами, навчаючись у різних країнах світу, вона ніде не зустрічала такої гостинності  та тепла,  як в Україні.

      У четвер, увечері, ми запитали Шенгчі, чи знає вона нашого генія Т.Г. Шевченка та запропонували їй відвідати його малу батьківщину – село Моринці. Волонтерка  з радістю погодилась (хочеться відмітити, що студентка не відмовлялась від жодної пропозиції щодо екскурсій ).

      У п’ятницю (9 березня) Андрієвська І.П. та Слинько С.В. повезли знайомити нашу гостю з Кобзарем.  Була холодна, похмура, непривітна погода, але у всіх був піднесений настрій. Дізнавшись про нашу гостю з Китаю, нам люб’язно погодились провести екскурсію. Нам показали будинок Т.Г. Шевченка, хатину його діда, кузню, капличку, музей прикладного мистецтва, школу, сувенірну крамничку, пам’ятник Т.Г. Шевченка та пам’ятник його матері Катерини з дитиною на руках (маленьким Тарасиком). Для Шенгчі все це було новим та незвичним, адже вона ніколи в своєму житті не бачила таких хатинок. Ще більше позитивних емоцій вона отримала, зайшовши всередину. Екскурсовод цікаво розповідала про всі речі, побутові предмети та їх призначення. Ми їй перекладали, а Шенгчі з непідробним інтересом все це слухала й сприймала. Для нашої волонтерки зробили виняток – дозволили їй доторкнутись до колиски маленького Тараса, потримати кочергу, лопату для випікання хліба, старі праски; показували, як і чим запалювали вогонь в кузні, дали погрітися. Потім ми відвідали урочистий мітинг із представниками Черкаської обласної ради, Звенигородської та Моринської  рад та слухали святковий концерт. Волонтерці дуже подобається українська музика та пісні, тому вона зачаровано слухала кожну пісню, підтанцьовуючи та насолоджуючись кожною миттю перебування на благословенній землі Великого поета. Коли концерт завершився, ми зайшли до школи на екскурсію, а потім – у крамницю сувенірів, де придбали подарунок для нашої гості. Море емоцій вирувало в душі Шенгчі: вона була приємно вражена, зачарована, сповнена незабутніх спогадів та емоцій. Вона зізналась, що раніше ніколи не чула про Т.Г.Шевченка, але прийнявши нашу пропозицію щодо поїздки, студентка до пізньої ночі читала біографію та інформацію про нашого Кобзаря в Інтернеті. Надіємось, що вона запам’ятає цей день назавжди.

У суботу учениця Джура Яна провела Шенгчі екскурсію по визначних місцях Лисянки.

Недільного ранку волонтерка виявила бажання відвідати місцеву церкву. З благоговінням Шенгчі Жанг віднеслася до служби в храмі. ЇЇ вразив іконопис Свято-Михайлівської церкви, велич храмової споруди та святкове богослужіння.

Після церковної служби Шенгчі продовжила спілкування в дружньому, численному, гостинному, родинному колі сім'ї Бахрієвих.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.