Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 626 чоловік

Гордість Лисянського НВК

Дата: 27 квітня 2018 о 12:36, Оновлено 27 квітня 2018 о 12:43
942 перегляда

Із 19 по 24 квітня 2018 року у м.Києві проходив ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, у якому брали участь учениці нашого закладу – Гнатенко Альона (10-Б клас), Савінова Юлія (11 клас), які в районі, а 18 лютого – в області зайняли перші місця. Підготовка до ІІІ етапу була тривалою, готували їх досвідчені педагоги: Горбач Л.В. – вчитель географії, Савінова С.В. – вчитель історії та правознавства.

Багато зусиль потрібно було докласти, щоб представити на високому рівні роботи: «Сучасний стан підземних вод смт Лисянки» (Гнатенко Альона), «Внесок уродженців Лисянщини в розвиток української та світової  науки» (Савінова Юлія). Адже інші учасники з різних областей України (а їх було 1500 осіб, які брали участь у 64 секціях МАН) також були добре ерудовані, компетентні, дехто з них  у ІІІ етапі уже неодноразово захищав свою науково-дослідницьку роботу у вибраній секції. Тому конкуренція була великою.

Ось як діляться конкурсанти своїми враженнями: «Нас зустріли гостинно у  Центрі культури і мистецтв НТУУ «КПІ», де  відбулася реєстрація. В урочистій атмосфері перед учасниками виступили з привітаннями прем’єр - міністр України Гройсман,  міністр освіти й науки Л.Гриневич, президент Малої академії наук С.Довгий, лауреат Нобелівської премії Франції Жюль Офман. Відмітили, що 2018 рік знаменний тим, що Малій академії наук присвоєно статус Центру ЮНЕСКО.

З усіма учнями і керівниками були проведені такі заходи: лекції, майстер-класи, коучинг - тренінги. Випробування проходили в Інституті Міжнародних відносин університету ім.Т.Г.Шевченка. Кожному учаснику потрібно було пройти три етапи: перший – заочне оцінювання наукових робіт; другий – написання контрольної роботи з базових дисциплін; третій захист науково-дослідницької  роботи. Найважливіший етап – це написання контрольних робіт, які були складні, і багато питань виходили за рамки шкільної програми.

Беручи участь у конкурсі, ми отримали багато позитивних емоцій, насамперед тому, що потрапили на такі випробування, познайомилися з багатьма учасниками, вчителями. Треба відзначити, що більшість конкурсантів – хлопці, і отримали перемоги саме вони. Ми зрозуміли, що є  нам над чим працювати, не зупинятися на досягнутому».

Світлана Володимирівна додала, що рівень оцінювання учасників був дуже високий, адже у багатьох учнів науковими керівниками були ректори, доценти, вчителі, які мають високі педагогічні та наукові звання; а також багато учасників – це переможці Всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін.

Людмила Володимирівна звернула увагу на досконалу організацію конкурсу. Так за учасниками кожної області були закріплені студенти університету, які допомагали проводити випробування. Проживали учні в санаторії «Жовтень» (Конче – Заспа). Робочий день тривав до 11 години вечора, тому в кімнати  поверталися втомлені, але з новими враженнями, радісні.

Альона і Юлія були нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук та Малої академії наук за підписами Л.Гріневич, Б.Патона, С.Довгого.

Участь учнів у конкурсі-захисті МАН показала, що вони є конкурентноспроможними і можуть представляти не тільки наш заклад, район, а й область на Всеукраїнському рівні.

Заступник директора НВК

Гопик О.І.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.